Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapest-Bamako

Cikkek

Itthon...

2010.02.02

 

Győzelem

2010.01.29

 

A második szerda...

2010.01.27

A szakadó eső igazi kuriózum a sivatagban, ma éjjel zuhogó viharban aludtunk. A reggeli rajt után köves szakasz következett, majd a Plage Blanche-on száguldott tovább a mezőny. Ezen a parton igazi élmény volt haladni. „Kék tenger, napfény, most sétálsz velem…” –zúgott a fülünkben a bamakoi esték slágereinek egyike. 

 

Az élet Marokkóban

2010.01.27

Telnek, múlnak a napok, lassan úgy érzem, hogy egész életemben egy kősivatagban téptem átlag 70-es sebességgel. Egybefolynak a tájak, az órák, a whisky és a pálinka, a sós víz és a tusfürdő. Laci és Zoli stabilan az élmezőnyben, a kamion és a kísérőautó büszkén halad hátul napi húsz ponttal. A Hotel Quechuát magunk mögött hagytuk, jelenleg egy francia család által üzemeltetett, igényes szálláshelyen várunk a végzetünkre. Éjszakánként a hálózsákba kapaszkodunk.

 

Elsőként a célban

2010.01.22

Ma volt a legnehezebb napunk. Bár mindig ezt írjuk, négyszáz kilométerenként kő és kő, hegyre fel, völgybe le, ezer kavics között egyetlen egy felfestett darab, mint 10 pontos feladvány… kimerítette az idegeinket. Az Atlasz-hegység és a gyomorfertőtlenítés nehezen egyeztethető, a legtöbb másnapos kidobta a taccsot a meredek kanyarokban. Akinek nem a gyomra fájt, azt a látvány nyűgözte le.

 

Afrika!

2010.01.20

Megérkeztünk Marokkóba, a mi terepünkre. Laci hihetetlen sebességgel szeli a terepet, feltörekszünk, egyre nagyobb rutinnal oldjuk meg a feladatokat. Érdekes rejtvényekben a negyedik nap is bővelkedett. Többek között fel kellett keresnünk egy halott várost a célponthoz vezető út szélén. Egy halott várost, amelyben egy négytagú család lakik. Halott várost ugyan találtunk, de a kihalt házak között csupán egy magában motyogó bolond mászkált, aki semmi jó ötletet nem osztott meg velünk, ellenben furcsa kézmozdulatokkal jelezte, hogy hagyjuk békén szegényt.

 

Viva Espagna!

2010.01.18

A 2010-es futam hétfői napján fél ötkor gyülekezett a mezőny. Hajnali öt órakor elrajtolt Perpignanból.  Néhány franciaországi feladat után Spanyolország felé kanyarodtak a résztvevők. A napok számával az indulók tapasztalata és rutinja is nő. Könnyebben ráéreznek a navigációs és a pontkeresős feladatokra, okosabban osztják be óráikat, és a limitidőt is többen képesek tartani. Annak ellenére, hogy a mai napon a Hungarian Dakar Team 17 óra alatt érte el a célt, minden feladatot képtelenek voltak teljesíteni, a többi csapathoz hasonlóan. Ma este a futam Almeriánál átkel a tengeren. A komp Nadornál érkezik Marokkóba, ahol kezdetét veszi az igazi kihívás, és a fekete kontinens feltárja rejtelmeit a gyanútlan versenyzők előtt.

 

Második napunk

2010.01.17

A Bamako második napján fáradtan ébredtünk és még fáradtabban fekszünk le (egy afrikai kompon). A nap mégis szép emlékeket őriz. Mantovából első utunk Bolognába vezetett, ahol fáradhatatlanul kerestünk egy áldott ágyút. Két óra bolyongás után feladtuk a feladatot, tíz másik csapattal egyetemben.

 

Első nap a Budapest-Bamako futamon

2010.01.16

A Hungarian Dakar Team izgalmas napot élt át a Budapest-Bamako rali rajtja után. Könnyű, derűs napra számítottunk, ellenben egy igazán izgalmas és nehéz itinert nyomtak a kezünkbe, amely az eldugott Bajánsenyén át az aprócska szlovén Racén keresztül egészen az olasz Duinóig elvezetett minket olyan helyekre, amelyeket kevés turista ismerhet meg szervezett utazás keretében. A nap fénypontja a brendolai bordó-sárga díszkő borítású templom volt, amelyet a sötét éjszakában ködös hegyek keskeny és korlát nélküli útjai közé tolatva tettünk meg. Számos navigációs pontot érintve végül megérkeztünk Mantovába, ahol egy pizzériába vezetett végső utunk.

 

Budapest-Bamako trailer

2009.12.18

Már csak egy hónap, és indulunk... :)